top of page
Vyhledat
  • Obrázek autorafP

REHABILITÁCIA V TEHOTENSTVE

Týmto príspevkom oslovíme pravdepodobne iba to nežnejšie pohlavie, ale ak tu zablúdi aj nejaké mužské oko, dozvie sa (v skratke) ako tehotenstvo pôsobí na ženské telo a ako vieme pomôcť.



Chceli by sme poukázať na to, že tehotenstvo nie je len rastúce bruško, priberanie na váhe a zmeny nálad... To, čo nevidíme voľným okom sú zmeny v respiračnom, kardiovaskulárnom, tráviacom, vylučovacom a endokrinnom systéme, ale aj možstvo zmien na pohybovo-svalovom aparáte. Tam sa najprv pôsobením hormónov uvoľňujú väzy, čo spôsobuje bolesť a nestabilitu v panvovej oblasti a spodnej časti chrbta – i známu kačaciu chôdzu tehuliek. Neskôr ženy kompenzujú rastúce bruško záklonom a to časom prináša opäť bolesti, najmä v krížoch. Zväčšujúce sa bruško nedovoľuje tehuľkám robiť mnohé domáce práce v správnej polohe. Napríklad, aby si videli na ruky pri príprave jedla, musia predsunúť hlavu. Pri iných činnostiach sú nútené dvíhnúť ruky zase vyššie ako obyčajne, a tak dochádza k preťaženiu šijových svalov a k ich bolesti.

Je veľa vecí, ktoré musí tehotná žena zvládnuť...a popri všetkých "starostiach" nemá čas na seba... problémy sa nabaľujú, bolesti zväčšujú. Ale aj v tehotenstve sa dá rehabilitovať. Stačí pár masážnych hmatov, vyťahovanie skrátených svalov či úprava zlých stereotypov a takmer okamžite sa budete cítiť lepšie. Tak neváhajte, mamičky, a príďte si k nám oddýchnuť a uľaviť od bolesti.

342 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Post: Blog2_Post
bottom of page